SCHOORSTEEN

SCHOORSTEEN

Door de wisselvallige weersinvloeden in Nederland kan de schoorsteen in de loop van de tijd doorlaatbaar worden. Extreme hitte en kou zorgen ervoor dat er scheuren kunnen ontstaan in uw schoorsteen. In combinatie met sterke wind kunnen er zelfs stukken van uw schoorsteen waaien. Regenwater kan zo naar binnen komen, wat kan leiden tot schimmels en houtrot. Kortom: het is belangrijk om uw schoorsteen ook van de buitenkant regelmatig te laten controleren.

Daarnaast is het essentieel om minimaal eens per jaar uw schootsteen door een professional te laten vegen en controleren. Onverbrande deeltjes door onvolledige verbranding van stookmateriaal kunnen zich aan de wand van het rookkanaal gaan hechten. Deze deeltjes vormen dan een teerachtige en brandbare laag in het rookkanaal. Deze laag kan gemakkelijk vlam vatten, met als gevolg een schoorsteenbrand.

SCHOORSTEENBRAND VOORKOMEN

U wilt zo’n schoorsteenbrand natuurlijk voorkomen. Goed onderhoud en regelmatige inspectie door een professional zijn daarbij dé manier om voortijdige signalen van een aangetaste schoorsteen op te vangen en te verhelpen. Hendriks Dakdekkers staat voor u klaar om uw schoorsteen te inspecteren en te onderhouden. Neem contact met ons op, dan bent u binnenkort verzekerd van een schone en veilige schoorsteen!

DAKWERKEN LATEN VERRICHTEN DOOR EEN PROFESSIONAL?